Lipmatte Sobella Ni Kualiti Produk Timbang Kilo Ke?

Di Malaysia ni, produk kosmetik timbang kilo sangat berleluasa dalam pasaran. Dengan pemasaran online sekarang, semakin ramai yang ambil peluang nak jadi founder dengan membuat produk menggunakan bahan timbang kilo. Maklumlah dari segi kos, memang murah. Boleh mark up berganda-ganda untuk dijual kepada orang ramai. Jadi, lipmatte Sobella ni sebenarnya produk timbang kilo jugak ke?

Wah, wah. Soalan panas ni.

Siapa tak takut kan bila baca cerita-cerita buruk lagi tragis tentang efek produk timbang kilo?

Ini sebab kenapa uols tak perlu ragu-ragu dengan produk Sobella.

Sobella ada kelulusan notifikasi Kementerian Kesihatan Malaysia. Contohnya untuk Sobella Honey Lipmatte edisi raya 2019 ini:

sobella kelulusan kkm

 

Setiap edisi dan setiap warna produk Sobella, founder akan pastikan sampel dihantar kepada Kementerian Kesihatan Malaysia dahulu, sebelum masuk ke pasaran.

Sebelum memastikan produk kosmetik mendapat kelulusan pihak berkuasa, sampel perlu dihantar untuk ujikaji terlebih dahulu. Sampel ini akan dihantar ke makmal untuk memastikan kandungan bahan mikro dan juga paras kandungan kuman yang terdapat di dalam produk.

Pihak berkuasa juga menetapkan syarat supaya kilang di mana produk kosmetik seperti Sobella diproses mempunyai GMP iaitu Amalan Perkilangan Baik. Jika tiada kilang, kena dapatkan surat pengesahan daripada kilang pembekal.

Untuk membuat semakan ke atas produk-produk Sobella, uols boleh layari portal rasmi National Pharmacy Regulatory Agency (NPRA), iaitu badan yang telah dipertanggungjawabkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia untuk memantau produk-produk kesihatan dan kosmetik yang ada di pasaran supaya bebas daripada bahan terlarang.

 

Ujian makmal menunjukkan produk Sobella memang bebas daripada bahan berbahaya. Jadi uols tak perlu risau. Yakin dengan Sobella!

 

Sobella juga dalam proses mendapatkan sijil halal JAKIM. Bukan senang nak dapatkan sijil halal untuk produk kosmetik ni. Tengok ni, 8 bulan pun belum lulus lagi.

Disebabkan bahan-bahan dalam produk Sobella ada yang diimport dari luar negara seperti Switzerland dan Korea, maka proses meluluskan sijil halal adalah lebih kompleks kerana memerlukan pengesahan daripada kilang pengeluar.

Insha Allah coming soon, gunakan Sobella tanpa was-was. Uols yang dah yakin dengan Sobella jom pakai lipstick Sobella supaya uols bibir dapat cantik kerana Sobella adalah lipmatte diperkaya ekstrak madu yang bersifat merawat.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

MORE Beauty SHARES FOR YOU

Leave a comment

Nak shopping? Klik link di bio (https://t.co/ihdREJXfdu) dan masukkan code masa checkout

#sobella #sobellalipmatte #sobellalipstick #sobellaeyeshadow https://t.co/Qbus2Ge7kE

Ok guys disebabkan dah ramai ajar tutorial edit gambar, so kali ini aku nak share tutorial videography and basic editing

Tak kisah cukup 10rt ke tak aku nak buat jugak 😂

Salam hujung minggu uols!
.
Ada yang keluar outing dengan bff ke hari ni?
.
Selet sikit Partner in Crime boleh buat uols rewind balik story-story nakal uols pernah buat sama-sama, tak gitu.
.
Kejap, uols dah ada… https://t.co/eGJxYVa2Ks

3 kaler bold untuk Friendship Edition
.
- Nak nampak feminin, pilih Dear Bestie
- Nak look yang sexyyy, pilih Partner in Crime
- Natural look? Go for My BFF

Uols pilih yang mana?

#sobella #sobellakotabharu… https://t.co/WS8Mw4dyqq

Bila Dear Bestie di’ombre’ dengan Partner in Crime. Wuu, nangis tengok sebab cantik yang amat

#sobella #sobellakotabharu #agentsobella #agentsobellakotabharu #sobellakelantan https://t.co/RXepa6rIVE

Ada lagi ke yang x grab stok liptint harga sale ni? Last day dah uols. Klik link website kat bio untuk shopping. https://t.co/0UWoH0wR7S

Stok buah2 😄 dah mendarat semalam. Nanti kita share harga sale sebab sale masih berjalan sampai Khamis https://t.co/AGsgXRhOVB

Load More...