Susahnya Nak Tanggalkan Lipmatte Sobella Ni!

Hai uols. Hari ni kita bersiaran di blog. Ada beberapa review yang kita pernah dapat tentang lipmatte Sobella ni dan antara yang popular ialah tentang cara nak tanggalkan lipmatte Sobella.

Seperti yang pernah kami share dalam blog post sebelum ini, terdapat pelbagai jenis lipstik dalam pasaran dan setiap lipstik ini mengandungi komposisi bahan yang berbeza.

Lipmatte sememangnya diciptakan supaya warnanya nampak terang dan tahan lama. Oleh itu, formulanya agak lebih kering dan sudah tentu sukar sedikit untuk uols nak bersihkan kalau sekadar guna tisu biasa atau tisu basah.

Berikut ialah bahan-bahan yang uols boleh gunakan untuk tanggalkan lipmatte Sobella dengan mudah dan bersih.

Gunakan Vaseline atau jenama jeli petroleum yang lain

Susahnya Nak Tanggalkan Lipmatte Sobella Ni! 1

Sapu Vaseline pada bibir dan biarkan beberapa ketika. Kemudian ambil kain lembut dan sapu kesan lipstik perlahan-lahan dalam gerakan membulat. Cara ini bukan sahaja menanggalkan warna lipstik bahkan melembapkan bibir. Kiranya benefit 2 dalam 1 gitu.

Laburkan duit untuk membeli cleanser

Kalau uols memang selalu mekap, seharusnya uols memiliki cleanser yang oil-based atau cream-based. Jadi anda boleh sapu cleanser ini pada bibir dan gunakan q-tip (cotton bud) untuk membersihkan bibir. Q-tip ini membuatkan proses menanggalkan lipmatte lebih kemas sebab tak smear.

Tanggalkan lipmatte dengan bahan semulajadi

Anda suka guna bahan semulajadi? Gunakan minyak kelapa dan minyak zaitun untuk membersihkan lipstik Sobella. Pastinya selamat dan pada masa yang sama menyegarkan bibir.

Hilangkan saki baki lipmatte dengan berus gigi

Kadang-kadang walaupun warna lipstik dah tanggal, tapi masih ada lagi saki bakinya yang tertinggal pada bibir. Uols boleh cuba gosok lembut-lembut dengan berus gigi. Cara ini juga dapat menghilangkan kulit-kulit mati pada bibir dan menjadikan bibir nampak mulus. Jangan lupa sapu lip balm tau.

Ini dia 4 cara untuk menanggalkan lipstik Sobella. Jangan beli dan simpan saja Sobella dalam laci tu. Sekarang uols dah tau macam mana nak gunakan lipmatte Sobella dengan betul. Jom kita ber-Sobella!

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

MORE Beauty SHARES FOR YOU

Leave a comment

Product added successful

Nak shopping? Klik link di bio (https://t.co/ihdREJXfdu) dan masukkan code masa checkout

#sobella #sobellalipmatte #sobellalipstick #sobellaeyeshadow https://t.co/Qbus2Ge7kE

Ok guys disebabkan dah ramai ajar tutorial edit gambar, so kali ini aku nak share tutorial videography and basic editing

Tak kisah cukup 10rt ke tak aku nak buat jugak 😂

Salam hujung minggu uols!
.
Ada yang keluar outing dengan bff ke hari ni?
.
Selet sikit Partner in Crime boleh buat uols rewind balik story-story nakal uols pernah buat sama-sama, tak gitu.
.
Kejap, uols dah ada… https://t.co/eGJxYVa2Ks

3 kaler bold untuk Friendship Edition
.
- Nak nampak feminin, pilih Dear Bestie
- Nak look yang sexyyy, pilih Partner in Crime
- Natural look? Go for My BFF

Uols pilih yang mana?

#sobella #sobellakotabharu… https://t.co/WS8Mw4dyqq

Bila Dear Bestie di’ombre’ dengan Partner in Crime. Wuu, nangis tengok sebab cantik yang amat

#sobella #sobellakotabharu #agentsobella #agentsobellakotabharu #sobellakelantan https://t.co/RXepa6rIVE

Ada lagi ke yang x grab stok liptint harga sale ni? Last day dah uols. Klik link website kat bio untuk shopping. https://t.co/0UWoH0wR7S

Stok buah2 😄 dah mendarat semalam. Nanti kita share harga sale sebab sale masih berjalan sampai Khamis https://t.co/AGsgXRhOVB

Load More...