LIMITED EDITION

Sobella Make-up Organizer

New Arrivals

Play Video

Need Ideas for Your Makeup Look?
Check out Sobella Lookbook for Inspirations.

FAQ

Satu Kesilapan Besar Yang Selalu Dilakukan Oleh Mereka Berbibir Kering

“Saya pakai Vaseline, tapi kenapa bibir makin kering?” Aduh sayang. Mesti tak best kan bila bibir kering. Siap ada yang luka-luka dan berdarah lagi. Saya tau ramai yang guna petroleum jelly macam brand Vaseline kan untuk lembabkan bibir. Dulu-dulu pun buat jugak 😅 Sebenarnya Vaseline ni dia berkesan untuk ELAKKAN bibir kering. Haa..kalau dah sedia kering

Read More »
Tips & Trik

CUBA 7 TIPS MEKAP STAIL KOREA INI UNTUK NAMPAK LEBIH MUDA

Menonton K-drama Oh My Baby, buat kak Vana terpegun dengan Jang Nara. Di usia 39 tahun, Jang Nara masih nampak muda dan comel macam gadis di awal 20-an. Kalau kita Google umur rata-rata pelakon Korea mesti kita tak sangka umurnya macam tu. Filosofi kecantikan Barat lebih mementingkan mekap yang mampu menutup cela pada kulit. Tetapi

Read More »
FAQ

Susahnya Nak Tanggalkan Lipmatte Sobella Ni!

Hai uols. Hari ni kita bersiaran di blog. Ada beberapa review yang kita pernah dapat tentang lipmatte Sobella ni dan antara yang popular ialah tentang cara nak tanggalkan lipmatte Sobella. Seperti yang pernah kami share dalam blog post sebelum ini, terdapat pelbagai jenis lipstik dalam pasaran dan setiap lipstik ini mengandungi komposisi bahan yang berbeza.

Read More »
Lipstik

Cara Memilih Lipstik Untuk Bibir Kering

Tak best kan kalau bibir kering? Biasanya masalah bibir jadi kering ni terjadi bila uols kurang minum air atau cuaca terlalu kering. Paling ngeri bila bibir berdarah-darah. Takutnya! Lagi satu, masalah yang sangat mengganggu wanita-wanita yang mempunyai bibir kering ialah tak cantik bila pakai lipstik jenis matte. Sebab tu ramai wanita yang ada masalah bibir

Read More »
sobella walinong sari
Tips & Trik

Tips Bibir Cantik Pakai Lipstick Sobella

Ada masa uols tak sempat nak bersiap kan? Contohnya bila bff uols tiba-tiba je call mengejut ajak keluar padahal uols ada 30 minit je nak bersiap. Masa ni uols sangat perlukan makeup yang simple tapi nampak fresh. Nak pakai eyeshadow, eyeliner tu memang tak lah kan. Silap-silap nampak macam mata panda. Jadi masa ni lipstick

Read More »

Collect points while you spend & reward your Sobella obsession with exclusive member discounts, free gifts and birthday coupons.

Nak shopping? Klik link di bio (https://sobellacosmetics.com) dan masukkan code masa checkout

#sobella #sobellalipmatte #sobellalipstick #sobellaeyeshadow https://www.instagram.com/p/B1p1bBQDoba/?igshid=4oxgddk0gmkc

Ok guys disebabkan dah ramai ajar tutorial edit gambar, so kali ini aku nak share tutorial videography and basic editing

Tak kisah cukup 10rt ke tak aku nak buat jugak 😂

Salam hujung minggu uols!
.
Ada yang keluar outing dengan bff ke hari ni?
.
Selet sikit Partner in Crime boleh buat uols rewind balik story-story nakal uols pernah buat sama-sama, tak gitu.
.
Kejap, uols dah ada… https://www.instagram.com/p/B1QRefWF9-7/?igshid=1dmft12vvfs31

3 kaler bold untuk Friendship Edition
.
- Nak nampak feminin, pilih Dear Bestie
- Nak look yang sexyyy, pilih Partner in Crime
- Natural look? Go for My BFF

Uols pilih yang mana?

#sobella #sobellakotabharu… https://www.instagram.com/p/B00U5x3Fp5q/?igshid=1ar45yetoxfvk

Bila Dear Bestie di’ombre’ dengan Partner in Crime. Wuu, nangis tengok sebab cantik yang amat

#sobella #sobellakotabharu #agentsobella #agentsobellakotabharu #sobellakelantan https://www.instagram.com/p/B0vEv6Qlkts/?igshid=8wkx7c39pelb

Ada lagi ke yang x grab stok liptint harga sale ni? Last day dah uols. Klik link website kat bio untuk shopping. https://www.instagram.com/p/B0UrXYhlLEr/?igshid=1xr4vcesov7vy

Stok buah2 😄 dah mendarat semalam. Nanti kita share harga sale sebab sale masih berjalan sampai Khamis https://www.instagram.com/p/B0MvUwtFRS5/?igshid=15tb14di5alz3

Load More...